Muntblaadjes zitten vol calcium, fosfor, vitamine C en E en kleine hoeveelheden vitamine B-complex. Deze stoffen ondersteunen je immuunsysteem en bieden bescherming tegen ontstekingen. De geur van munt helpt de luchtwegen te openen en zorgt voor de afvoer van slijm en bacteriën. Handig bij verkoudheid

 

Goed voor je spijsvertering                                                                                                                                                   Munt zit vol met antioxidanten. Deze zijn erg goed voor je maag. Het plantje bevat ook menthol. Menthol helpt de enzymen in je spijsvertering beter te functioneren. Het werkt in op de gladde spieren van je maag. Hierdoor werken deze spieren effectiever en heb je minder snel last van een opgeblazen gevoel. Ook helpt munt bij het kalmeren van maagkrampen en bij het verminderen van winderigheid.

 

Ontstekingsremmend                                                                                                                                                                  In munt zitten zogenaamde fytonutriënten, die schade aan cellen bij een ontsteking verminderen. Ook kan munt een chronische ontsteking tegengaan.

 

Goed voor je immuunsysteem                                                                                                                                             Munt zit vol met verschillende voedingsstoffen, zoals vitamine C, D, E, calcium, fosfor en kleine hoeveelheden vitamine B-complex. Al deze voedingsstoffen zorgen ervoor dat je immuunsysteem zich verbetert en bieden ook bescherming tegen infecties.

 

Vermindert menstruatiepijn                                                                                                                                              Muntblaadjes kalmeren krampen in de spieren en zuiveren je bloed. Het kan dus goed helpen tegen menstruatiepijn.

 

Het helpt je om minder zout te eten

Door munt te gebruiken bij het kruiden van je eten, gebruik je minder snel zout. Je kunt munt bijna overal in gebruiken, van fruitsalades tot een lekker stuk vis of vlees. Munt zorgt voor een lekkere frisse smaak. Het eten zal dus niet minder gaan smaken wanneer je het zout weglaat.

 

Het helpt tegen stress

Munt wordt onder andere bij aromatherapie gebruikt om stress tegen te gaan en te verminderen en de geest te verjongen. Het inademen van muntdampen helpt het ontspannen van het lichaam en het kalmeren van de geest.

 

Kun jij wel wat Munt gebruiken? kijk dan eens naar onze sapjes met Munt.